sałatka z tuńczyka i ryżu

4.5 (192 ocen)

  • 20 min

Szybka, bardzo sycąca sałatka.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach (może być w oleju jak i w sosie własnym)
    1 torebka ( 100 g) ryżu
    4 ogórki konserwowe lub 4 - 5 płatów papryki konserwowej
    pęczek rzodkiewki
    pęczek szczypiorku
    4 ugotowane na twardo jaja
    sól, pieprz
    4 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka i ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, schłodzić. Tuńczyka osączyć z zalewy.
    Rzodkiewkę, ogórki lub paprykę pokroić na malutkie kawałki. Szczypior i jaja posiekać. Wszystko wrzucić do miski, przyprawić, dodać majonez, wymieszać i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować