Sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Smaczna, szybka przekąska między posiłkami.

Składniki:

  • puszka tuńczyka rozdrobnionego w wodzie (130g)
    pół op. mieszanki sałat z sałatą rzymską (100g)
    pół puszki kukurydzy
    7 pomidorków koktajlowych
    pół pęczka drobnego szczypiorku
    3/4 szklanki jogurtu naturalnego
    pół cebuli
    2 ząbki czosnku
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz



Sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę, opłucz, osusz. Tuńczyka i kukurydzę osącz z zalewy. Pomidorki umyj, przekrój na pół, cebulę pokrój w pół plasterki.
  • 2. Do głębokiej salaterki przełóż wszystkie składniki, przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Jogurt połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i polej sałatkę. Posyp posiekanym szczypiorkiem. Przed podaniem dokładnie wymieszaj.



Porady

do sałatki można dodać gotowane jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy