Sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Kolejna odsłona pysznej i błyskawicznej sałatki z tuńczykiem.

  • 10 min

Składniki:

  • opakowanie mixu sałat z roszponką,
    puszka tuńczyka - kawałki w sosie własnym,
    ok. 10 cm kawałek świeżego ogórka,
    2 - 3 łyżki startego sera żółtego najlepiej wędzonego,
    szczypiorek,
    2 łyżki majonezu,
    1 łyżka jogurtu naturalnego,
    szczypta czosnku granulowanego,
    sól,
    pieprz.

Sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka dokładnie odsączamy z zalewy i rozdrabniamy. Sałatę wykładamy do miski. Szczypiorek siekamy, ogórka kroimy w półplasterki i dodajemy do sałaty. Z majonezu, jogurtu i szczypty czosnku przyrządzamy sos - uwaga czosnek ma być minimalnie wyczuwalny (nie ma to być klasyczny sos czosnkowy). Do warzyw dodajemy tuńczyka oraz ser. Solimy, pieprzymy i polewamy sosem. Sałatkę lekko wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy