Sałatka z tuńczykiem i awokado

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Kolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, tuńczyka, awokado polana sosem majonezowym to świetna propozycja zarówno dania obiadowego jak również drugiego śniadania w pracy czy kolacji.

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    2 awokado
    40g rukoli
    50g świeżego szpinaku
    4 jajka
    10 pomidorków koktajlowych
    1 czerwona cebula
    1 pęczek szczypiorku
    sól
    pieprz

    Sos:
    4 łyżki śmietany 18%
    4 łyżki majonezu
    1 łyżka soku z limonki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączyć z zalewy, a szpinak, rukolę umyć i osuszyć.
  • 2. Awokado obrać i pokroić w grubsze plastry.
  • 3. Jajka ugotować na twardo, następnie obrać i pokroić na mniejsze części.
  • 4. Pomidorki pokroić na czwórki, cebulę w piórka, a szczypiorek drobno posiekać.
  • 5. Składniki sosu wymieszać ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • 6. Wszystkie składniki sałatki ułożyć na półmisku następnie oprószyć solą, pieprzem i polać sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować