Sałatka z tuńczykiem i cieciorką

4.5 (175 ocen)

Nad cieciorką rozpływają się wegetarianie i weganie, jednak każdy z nas powinien poświęcić jej zdecydowanie więcej swojego kulinarnego czasu. Poniżej jeden z pomysłów na jej wykorzystanie.

Składniki:

  • 1 sałata
    1 puszka ciecierzycy
    2 puszki tuńczyka w wodzie
    1 puszka kukurydzy
    1 por
    3-4 łyżki starego na drobnych oczkach sera żółtego
    3-4 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Sałatka z tuńczykiem i cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę umyć i pokroić (porwać) na mniejsze kawałki. Cieciorkę, tuńczyka i kukurydzę odcedzić na sicie. Pora pokroić w pióra. Majonez i jogurt połączyć, doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
    Składniki sałatki połączyć, dodać przygotowany sos, całość wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować