Sałatka:
garść poszatkowanej kapusty pekińskiej
pół papryki czerwonej
1 mały ogórek gruntowy
pół małej czerwonej cebuli
pół puszki tuńczyka w sosie własnym
2 jajka ugotowane na twardo
sól, pieprz
Sałatka z tuńczykiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę pokroić w paski, ogórka w półplasterki, cebulę w krążki. Ugotowane jajka podzielić na ćwiartki. Tuńczyka odsączyć, podzielić na kawałki. Na talerzu ułożyć wszystkie składniki, oprószyć solą i pieprzem.
2.Jogurt wymieszać z chrzanem i majonezem, doprawić odrobiną pieprzu i majeranku, powstałym sosem polać sałatkę.
Porady
Sałatkę można dodatkowo posypać prażonym słonecznikiem - będzie jeszcze smaczniejsza.
Komentarze