Sałatka ziemniaczana z pekinką

0 (0 ocen)

Prosta, smaczna i aromatyczna sałatka dwuskładnikowa. Propozycja, która szczególnie przypadnie do gustu miłośnikom ostrych potraw.

Składniki:

  • 600 – 650 g ugotowanych, obranych ziemniaków (12 małych sztuk)
    1 mała kapusta pekińska (300 g)
    3 – 4 ząbki czosnku
    1 kopiasta łyżka posiekanej bazylii
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta
    ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
    ¼ łyżeczki kurkumy
    szczypta chilli
    sól do smaku
    pieprz biały mielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sok Przystawki Majonez

Sałatka ziemniaczana z pekinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka ziemniaczana z pekinką 1. Kapustę poszatkować i przełożyć do miski. Czosnek obrać, posiekać, po czym dołożyć do kapusty. Dodać bazylię, Vegetę, gałkę muszkatołową, kurkumę, chilli oraz wlać sok cytryny. Całość wymieszać i pozostawić na ok. 30 min.
  • Sałatka ziemniaczana z pekinką 2. Następnie dodać pokrojone w cząstki ziemniaki i majonez. Sałatkę wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować