Sałatka ziemniaczana z podsmażonym boczkiem, serem i dymką

4.5 (146 ocen)

  • 60 min

Smaczna, pożywna sałatka , doskonała jako dodatek do mięs i wędlin , albo jako samodzielne danie

  • 60 min

Składniki:

  • 8 ziemniaków ( ugotowanych w mundurkach)
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    250 g żółtego ser
    150 g boczku (podsmażonego)
    2 ząbki czosnku)
    2 ogórki konserwowe
    cebula dymka
    5 łyżek majonezu
    sól
    świeżo zmielony pieprz ziarnisty
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ziemniaczana z podsmażonym boczkiem, serem i dymką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obierz ze skórki i pokrój w plasterki lub kostkę.Ogórki pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach .
    cebulkę i szczypior posiekaj ,czosnek przeciśnij przez praskę i połącz z majonezem , dopraw solą i pieprzem.
    Kukurydzę odsącz.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj,dopraw do smaku. Wstaw do lodówki na 1 godzinę.

Porady

Sałatka najlepiej smakuje po schłodzeniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować