Sałatka zielona

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Taką sałatką moi goście zachwycali się podczas jednej z imprez

Składniki:

  • brokuł
    ogórek
    1/2 op. drobnego makaronu
    jasna część pora
    20 plastrów szynki konserwowej
    ok. 20 dag żółtego sera
    łyżeczka oliwy
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany
    czosnek granulowany
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka zielona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 10 minut. Odcedzamy i studzimy. Drobno kroimy.
  • 2. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z oliwą (nie będzie się sklejał). Hartujemy i odcedzamy.
  • 3. Ogórka i pora myjemy. Pora drobno siekamy. Ogórka (ze skórką) i szynkę kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 4. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy majonez i śmietanę. Doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować