Sałatka – zielony miks z selerem i awokado

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepyszne połączenie...zdrowe, bez zbędnych kalorii.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 łodygi selera naciowego
    1 awokado
    300 g zielonych winogron bezpestkowych
    2 łyżeczki soku z cytryny
    1/4 szklanki oliwy z oliwek
    kilka gałązek majeranku
    sól
    pieprz

Sałatka – zielony miks z selerem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka – zielony miks 1. Winogrona umyłem, osuszyłem, odciąłem czarne końcówki (szypułki), pokroiłem na połówki. Jeśli są to winogrona z pestkami należy je usunąć.
    Seler naciowy starannie opłukałem, pociąłem w cieniutkie plasterki.
    Awokado obrałem, po usunięciu pestki pokroiłem na mniejsze kawałki. Skropiłem sokiem z cytryny. Odstawiłem na kilka minut.
  • Sałatka – zielony miks 2. Sos : do oliwy dodałem sok z cytryny, doprawiłem solą i pieprzem, a następnie dokładnie zmiksowałem.
    Wszystkie składniki przełożyłem do salaterki, polałem sosem, delikatnie wymieszałem.
    Sałatkę ozdobiłem listkami majeranku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy