Salceson z kurczaka

4.5 (197 ocen)

  • 2 godz.

Pomysł mojego tata.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Kurczak - 2 x 1,5 kg
    Czosnek- główka
    Majeranek- opakowanie
    Przyprawa do kurczaka, papryka słodka, sól, pieprz - do smaku

    Dodatkowo:
    -rękaw do pieczenia
    -sznurek gastronomiczny
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Salceson z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Salceson z kurczaka 1. Kurczaka umyć, zdjąć skórę, oddzielić mięso od kości.Mięso pokroić w pasy, dodać zmiażdżony czosnek, majeranek i resztę przypraw. Wszystko bardzo starannie wymieszać. Skórę rozłożyć na desce, wyłożyć na nią mięso kopczyk. Starannie owinąć mięso skórą. Przenieść na rozcięty w poprzek rękaw do pieczenia, zwinąć salceson w rękawie nadając mu kształt batona. Rękaw związać z obu stron sznurkiem. Piec w rozgrzanym piekarniku ok. 1,5 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować