SALCESON SWOJSKI

4.49 (146 ocen)

  • 4 min

Uwielbiam salceson ale zawsze znajde w nim jakieś niespodzianki to świńskie włosy kośći itp.dlatego spróbowałam sama i wyszło

  • 4 min

Składniki:

  • golonko
    świński łeb
    skórki wieprzowe
    nogi
    przyprawy do smaku
    czosnek
    marchewka
    majeranek
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Salceson swojski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Salceson 1. Głowę porąbać golonko nóżki i skórki marchewkę włożyć do dużego garnka zalać wodą osolić i gotować aż mięsko będzie miękkie.2.Wyjąć odcedzić przestudzić i pokroić.3.Wywar przecedzić przez sitko żeby nie było żadnej kostki.4. Wywar połączyć z pokrojonym mięsem i skórkami oraz marchewką ja na koniec kroję drobniutko 3-4 ząbki czosnku i zalewam 3 łyżkami gorącego wywaru mieszam aż zrobi się taka maz dodaję do reszty.5. Lekko schłodzić,wlać do specjalnej foli do salcesonu , zawiązać i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki.SALCESON GOTOWY A JAKI SMACZNY

Porady

do salcesonu można dodać swoje przyprawy dobry jest z dodatkiem posiekanej pietruszki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować