Seler naciowy w szynce parmeńskiej

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przystawka z pysznych składników : szynka dojrzewająca , seler naciowy, boczniaki, połączone ze słodkimi brzoskwiniami... Można użyć dowolnego ulubionego owocu : banan, ananas...

  • 30 min

Składniki:


  • 9 plasterków szynki parmeńskiej
    3 łodygi selera naciowego
    9 plasterków sera żółtego
    3 połówki brzoskwiń z puszki
    2 boczniaki królewskie
    3 łyżki startego łagodnego sera
    masło do podsmażenia boczniaków i wysmarowania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Seler naciowy w szynce parmeńskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Seler naciowy w szynce parmeńskiej 1. Łodygi selera blanszowałem przez 1 minutę we wrzątku, następnie każdą podzieliłem na trzy części. Boczniaki pokroiłem na paski, poddusiłem na rozgrzanym maśle. Brzoskwinie również pokroiłem w paski. Na plasterkach szynki ułożyłem po plasterku żółtego sera, kawałki selera, kilka pasków boczniaka i brzoskwiń. Zawinąłem szynkę w rulony, spiąłem wykałaczkami.
  • Seler naciowy w szynce parmeńskiej 2. Formę żaroodporną wysmarowałem masłem, ułożyłem w niej przygotowaną szynkę, posypałem startym żółtym serem. Zapiekałem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować