Jajka, jajka, …. Jajka! Nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Z ich smakiem idealnie łączy się szynka i chrupiący seler naciowy. Przystawka powstaje szybko, a jej delikatny smak podbije serca gości.
Selerowe jajka wielkanocne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane studzimy, obieramy i przekrawamy na połowę.
Z przepołowionych jajek usuwamy żółtka. Wyjęte kroimy w kostkę.
2.Seler oraz szynkę także kroimy w drobną kostkę.
3.Pokrojone składniki dodajemy do żółtek. Do całości dodajemy jogurt oraz majonez. Całość mieszamy delikatnie.
4.Sałatkę doprawiamy do smaku i łączymy z natką pietruszki. Tak przygotowaną napełniamy obficie białka jajek.
Świąteczna przystawka jest gotowa. Podajemy ją bezpośrednio po przygotowaniu.
Komentarze