Ser brie w cieście francuskim

4.5 (151 ocen)

  • 5 min

Fajny, prosty ,smaczny -polecam :)

  • 5 min

Składniki:

  • Opakowanie ciasta francuskiego, 1 serek brie (lub inny pleśniowy ulubiony), 1 jajko, papier do pieczenia, sól gruboziarnista, żurawina
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ser brie w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek kroimy na 4 trójkąty lub inne części (dowolnona rodzaj kształtu).
    Rozwijamy ciasto francuskie, wycinamy z nich kwadraty, w środek wkładamy serek i zamykamy szczelnie (końcówki smarujemy rozbełtanym jajkiem by ser nie wypłynął w trakcie pieczenia). Posypujemy solą i jeszcze raz całość smarujemy jajkiem dla uzyskania fajnego koloru.
    Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wkładamy nasze serki i pieczemy do zrumienienia w temp: 200 stopni, podajemy z żurawiną!
    Bon apetit !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować