Mielone z serem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.mielone z łopatki dobrze wymieszać z kucharkiem, jajkiem, pieprzem, bułką tartą, bułką odciśniętą wymoczoną w wodzie - rozpłaszczyc porcje mielonego na dłoni zwilżonej wodą i nałożyć po kostce sera "morski" i po 3 oliwki, nakryć drugą porcją mięsa i zrobić duże mielone aby nadzienie było schowane
2.na patelni mocno rozgrzać olej i kłaść mielone, smażyć na rumiano z każdej strony
3.mielone odłożyć na talerz i na tym tłuszczu usmażyć cebulę pokrojoną w piórka i włożyć do cebuli mielone, nakryć talerzem lub pokrywką i dusić na małym ogniu z 10 minut
4.mielony podać z ziemniakami tłuczonymi i surówką z buraczków
Komentarze