Ser smażony

5 (155 ocen)

Super na przystawkę jak i dodatek do mięs, kanapek

Składniki:

  • 200g sera żółtego (u mnie gouda)
    1 jajko
    bułka tarta (do panierowania)
    olej
    pieprz
    sól
    gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Ser smażony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ser w jajku 1. Jajko rozbełtać z przyprawami. Ser pokroić na większe kawałki i obtoczyć w jajku.
  • ser w panierce 2. Następnie obtoczyć w bułce tartej i powtórzyć panierkę.
  • ser w panierce 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować