Ser w ziołach

4.5 (153 ocen)

  • 30 min

Prosta i szybka przekąska

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kostka białego sera ( ścisły i dość twardy)
    sól
    wędzona, mielona papryka
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Ser w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy solankę z litra wody i 3 łyżek soli. Do solanki władamy ser i zostawiamy na 24 h. Po tym czasie wyciągamy ser z solanki i osuszamy ręcznikiem papierowym. Ser obtaczamy dokładnie w papryce i ziołach, ściśle owijamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na kilka godzin aby ser nabrał aromatu ziół.

Porady

Do sera możemy wykorzystać praktycznie każde suszone zioła w zależności od upodobań

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować