Serca duszone po hiszpańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serca dokładnie opłukać, pokroić na mniejsze kawałki, natrzeć solą i pieprzem. Odstawić na 20 min. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę. Warzywa opłukać , zetrzeć na tartce jarzynowej .
2.Rozgrzać tłuszcz obsmażyć serca , przełożyć do garnka z warzywami, podlać szklanką wody i winem, dusić pod przykryciem około 40 min. Na tłuszczu podsmażyć cebulę i pieczarki, dodać koncentrat pomidorowy , papryki i przełożyć do garnka z sercami. Wsypać tymianek vegetę.
3.Wszystko dusić pod przykryciem, uzupełniając w trakcie wodą ciepłą. Przyprawić do smaku. Przed podanie posypać koperkiem. Podawać z ziemniakami i surówką.
Porady
Można pod koniec duszenia wlać śmietanę , zagotować.
Komentarze