Serca duszone po hiszpańsku

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis otrzymałam od mojej cioci, która posiada przeróżne przepisy kulinarne.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg serc wieprzowych
    10 dkg pieczarek
    1/2 szklanki wina białego
    2 cebule
    1 marchewka
    1 pietruszka,
    1/2 selera małego
    2 łyżki kopru posiekanego
    1 łyżeczka tymianku
    1 łyżeczka vegety
    Po 1 łyżeczce papryki w proszku łagodnej i słodkiej
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    sól.pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wina Ser

Serca duszone po hiszpańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serca dokładnie opłukać, pokroić na mniejsze kawałki, natrzeć solą i pieprzem. Odstawić na 20 min. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę. Warzywa opłukać , zetrzeć na tartce jarzynowej .
  • 2. Rozgrzać tłuszcz obsmażyć serca , przełożyć do garnka z warzywami, podlać szklanką wody i winem, dusić pod przykryciem około 40 min. Na tłuszczu podsmażyć cebulę i pieczarki, dodać koncentrat pomidorowy , papryki i przełożyć do garnka z sercami. Wsypać tymianek vegetę.
  • 3. Wszystko dusić pod przykryciem, uzupełniając w trakcie wodą ciepłą. Przyprawić do smaku. Przed podanie posypać koperkiem. Podawać z ziemniakami i surówką.

Porady

Można pod koniec duszenia wlać śmietanę , zagotować.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidor Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Imieniny Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować