Serduszkowy biszkopt z kremem lion - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt czerwony: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywna pianę dodając powoli cukier,cały czas ubijając dodajemy po żółtku, na końcu dodajemy mąkę połączoną z budyniem i proszkiem oraz odrobiną barwnika. Ciasto pieczemy ok.5-8 min. w temp.150stponi. Z biszkoptu wykrawamy foremką do ciastek serduszka(u mnie 20 sztuk).
Drugi biszkopt przygotowujemy w ten sam sposób co czerwony. Na gotowe ciasto układamy serduszka,wkładamy do piekarnika,pieczemy 20 min.
Ciasta na formę 32*25 cm
2.Krem: Batony kruszymy. Śnieżkę ubijamy z fixami,dodajemy batony.
Ciasto przekrawamy wzdłuż i przekładamy przygotowaną masą. Przed podaniem schładzamy.
Porady
Z ciasta możemy wykroić inne wzory,np.kwiatuszki,gwiazdki czy inne ksztalty
Komentarze