Serduszkowy biszkopt z kremem Lion

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Ciasto można wykonać dla bliskiej osoby.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Czerwony biszkopt:
    -2 jajka
    -1/2 szkl. cukru
    -3/4 szkl. mąki
    - 1/2 opakowania budyniu waniliowego
    -1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    -barwnik czerwony

    Ciemny biszkopt:
    -6 jajek
    -3/4 szkl. cukru
    -1 i 1/4 szkl.mąki
    -1 opakowanie budyniu czekoladowego
    -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem:
    -2 śnieżki w proszku
    -2 fixy do bitej śmietany
    -400 ml mleka
    -cukier puder wg. upodobań
    -2 batony lion
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Bita śmietana

Serduszkowy biszkopt z kremem lion - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt czerwony: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywna pianę dodając powoli cukier,cały czas ubijając dodajemy po żółtku, na końcu dodajemy mąkę połączoną z budyniem i proszkiem oraz odrobiną barwnika. Ciasto pieczemy ok.5-8 min. w temp.150stponi. Z biszkoptu wykrawamy foremką do ciastek serduszka(u mnie 20 sztuk).
    Drugi biszkopt przygotowujemy w ten sam sposób co czerwony. Na gotowe ciasto układamy serduszka,wkładamy do piekarnika,pieczemy 20 min.
    Ciasta na formę 32*25 cm
  • 2. Krem: Batony kruszymy. Śnieżkę ubijamy z fixami,dodajemy batony.
    Ciasto przekrawamy wzdłuż i przekładamy przygotowaną masą. Przed podaniem schładzamy.

Porady

Z ciasta możemy wykroić inne wzory,np.kwiatuszki,gwiazdki czy inne ksztalty

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bita śmietana Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować