SERDUSZKA INDYCZE Z MŁODĄ MARCHEWKĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Połączenie indyczych serduszek z młodą marchewką, pysznie i tanio...

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kg serc indyczych
    2 cebule
    pęczek młodych marchewek
    1/2 szklanki mleka owsianego lub 3 łyżki śmietany
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Serduszka indycze z młodą marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serca opłucz, osącz na sicie. Poodcinaj nadmiar tłuszczu i każde serce przetnij wzdłuż na ćwiartki. Wrzuć na rozgrzaną dużą patelnię i smaż na mocnym ogniu do momentu odparowania wody.
  • 2. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Dodaj ją do podsmażonych serduszek, oprósz solą i pieprzem. Smaż kilka minut. Zalej szklanką wody. Duś pod przykryciem do miękkości serc uzupełniając co jakiś czas wodę. Pod koniec dodaj mleko lub śmietanę.
  • 3. Marchewki dokładnie opłucz, przekrój wzdłuż i oprósz solą. Dodaj do serduszek, przykryj i duś klika minut. Marchewki powinny być al dente.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować