Serek mascarpone z kiwi i bezami

4.5 (155 ocen)

  • 20 min

Słodka beza, kwaśne kiwi i aksamitny serek to idealne połączenie smakowe i strukturalne. Bardzo szybki deser, szczególnie kiedy dopada nas głód na słodkie. Solidna porcja zaspokoi nawet bardzo wybredne podniebienia

  • 20 min

Składniki:

  • • 6 sztuk kiwi
    • 250 g serka mascarpone
    • 250 ml śmietanki 30%
    • 3 łyżki cukru pudru
    • 20-24 małych bezików
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza

Serek mascarpone z kiwi i bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Śmietanę ubić na sztywno z 3 łyżkami cukru.
    • Dodać do śmietany serek i ubić na gładką masę.
    • Kiwi obrać ze skórki, 5 pokroić na drobne kawałki i zmiksować z 1 łyżką cukru pudru. 1 kiwi pokroić na plasterki, potem na ćwiartki.
    • Serek ze śmietaną przełożyć do worka foliowego lub rękawa cukierniczego, łatwiej będzie wyciskać do kieliszków.
    • Na dno kieliszka pokruszyć 2 bezy, wycisnąć warstwę serka, polać kilkoma łyżeczkami musu z kiwi i znów pokruszyć bezę, i tak do wykończenia składników.
    • Na wierzchu położyć po całej bezie i udekorować ćwiartkami kiwi.

Porady

Składniki na 4 porcje

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiwi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować