Serniczek Malaga

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 25 min

Przepis mojego autorstwa

  • 1 godz. 25 min

Składniki:

  • Składniki tortownica 20cm:
    ( na 8 porcji, w temperaturze pokojowej )

    400 g twarogu półtłustego
    75 ml rumu (możecie zastąpić winem Malaga)
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżki mąki pszennej
    10 czekoladek Malaga
    4 jajka
    garść rodzynek do dekoracji

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Serniczek malaga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki namoczyłam w około 50 ml rumu i nastawiłam piekarnik na 180˚C.
  • 2. Przetarty przez sito ser włożyłam do misy miksera, dodałam cukier i dwa jajka miksowałam do połączenia składników. Dodałam kolejne dwa i miksowałam na wolnych obrotach przez kilka minut. Wlałam 25 ml rumu i jeszcze chwilę mieszałam.
  • malaga 3. Spód tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia i wylałam do niej połowę masy serowej. Ułożyłam czekoladki i zakryłam je pozostałą masą.
  • 4. Wierzch udekorowałam odciśniętymi z nadmiaru alkoholu rodzynkami i wstawiłam do piekarnika. Przy czym od razu przykręciłam temperaturę do 170˚C i piekłam przez godzinę. Studziłam po za piekarnikiem, a gdy ostygł schłodziłam przez noc w lodówce.

Porady

Możecie użyć innych, swoich ulubionych czekoladek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować