Serniczek malaga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rodzynki namoczyłam w około 50 ml rumu i nastawiłam piekarnik na 180˚C.
2.Przetarty przez sito ser włożyłam do misy miksera, dodałam cukier i dwa jajka miksowałam do połączenia składników. Dodałam kolejne dwa i miksowałam na wolnych obrotach przez kilka minut. Wlałam 25 ml rumu i jeszcze chwilę mieszałam.
3. Spód tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia i wylałam do niej połowę masy serowej. Ułożyłam czekoladki i zakryłam je pozostałą masą.
4.Wierzch udekorowałam odciśniętymi z nadmiaru alkoholu rodzynkami i wstawiłam do piekarnika. Przy czym od razu przykręciłam temperaturę do 170˚C i piekłam przez godzinę. Studziłam po za piekarnikiem, a gdy ostygł schłodziłam przez noc w lodówce.
Porady
Możecie użyć innych, swoich ulubionych czekoladek.
Komentarze