Serniczek pod marcepanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spód: wafle kruszymy. Masło roztapiamy z czekoladą, ciepłe mieszamy z waflami i posiekanymi orzechami. Wykładamy na dno tortownicy (śr. 20 cm), dociskamy.
2.Twaróg ucieramy z cukrem pudrem na gładki krem, wlewamy kilkanaście kropli olejku, dodajemy skórkę, jedną pokruszoną czekoladę i rodzynki.
3.Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, studzimy. Śmietanę ubijamy. Do 1/3 powoli wlewamy żelatynę, mieszamy. Dodajemy do pozostałej śmietany. Mieszamy. Wykładamy na spód.
4.Marcepan rozwałkowujemy na wielkość średnicy tortownicy, wykładamy na sernik. Drugą czekoladę roztapiamy, polewamy ciasto. Możemy udekorować ziarnami kawy.
Komentarze