Serniczki na zimno z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. 4 gruszki pokroić w małe kawałki, dodać do galaretki, wymieszać, wystudzić. Ser, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować na jednolitą masę. Śmietanę ubić z 1 łyżka cukru na sztywno. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić. Do masy serowej dodać ubitą śmietanę, żelatynę, dokładnie i delikatnie wymieszać, by składniki się połączyły. Na dnie każdej salaterki ułożyć 1 łyżkę gruszek z galaretką, następnie porcję sera, znów gruszki. Na górę ułożyć dekoracyjnie partię sera(za pomocą szprycy). Na górze położyć po kilka plasterków gruszek. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, polać dekoracyjnie deser. Posypać górę perełkami. Schłodzić w lodówce minimum 2 godziny.
Porady
1.zamiast galaretki zielonej można dodać galaretkę cytrynową.
Komentarze