Serniczki z Sercem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szczególne okazje wymagają szczególnych deserów.

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g serka homo, naturalnego
    100 g białej czekolady Nussbeisser
    3/4 szklanki rodzynek (moczonych przez całą noc)
    ziarenka z laski wanilii
    4 łyżeczki żelatyny
    2 łyżeczki cukru pudru
    1 galaretka wiśniowa

Serniczki z sercem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • siekamy czekoladę. 1. Czekoladę posiekać na kawałki.
  • wycinamy serduszka z galaretki 2. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wylać na płaskie naczynie. Gdy będzie stężona wyciąć foremką serduszka.
  • 3. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody, a gdy napęcznieje podgrzewać ją w kąpieli wodnej i mieszać aż do rozpuszczenia. Do sera dodać bakalie, posłodzić i wymieszać z żelatyną. Serek przełożyć do pucharków.
    Na każdym serniczku ułożyć serduszko i zostawić w lodówce do stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy