Sernik cappuccino

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Rozpływający się w ustach sernik o delikatnym smaku kawy ze śmietanką

  • 2 godz.

Składniki:

  • (forma 24cm)
    spód:
    2 opakowania ciastek typu Oreo
    1/2 szklanki zaparzonej kawy
    masa serowa:
    1 kilogram twarogu (nie sera z wiaderka!)
    3 łyżki kawy cappuccino (proszek)
    150 g cukru
    cukier lub ekstrakt waniliowy
    2 łyżki mleka w proszku
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    3 jajka
    pianka:
    300 ml śmietany 30 %
    1-2 łyżki cukru pudru
    1 galaretka cytrynowa

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. spód:
    Całe ciastka zanurzamy na chwile w zimnej kawie i układamy w formie jedno obok drugiego.
    masa serowa:
    Ser, jajka, cukier, cukier waniliowy, kawę cappuccino (sypką), mleko w proszku przekładamy do misy miksera i miksujemy krótko, tylko do połączenia składników. Masę przelewamy na spód z ciastek, formę wstawiamy do większej wypełnionej wodą i pieczemy w kąpieli wodnej w 160-170 stopniach około 50 minut
    pianka:
    Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.
    Galaretkę rozrabiamy w 1 szklance gorącej wody, a następnie studzimy. Połowę tężejącej galaretki mieszamy delikatnie z ubitą śmietaną, przekładamy na ostudzony sernik. Całość wstawiamy do lodówki przynajmniej na godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować