Sernik cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.spód:
Całe ciastka zanurzamy na chwile w zimnej kawie i układamy w formie jedno obok drugiego.
masa serowa:
Ser, jajka, cukier, cukier waniliowy, kawę cappuccino (sypką), mleko w proszku przekładamy do misy miksera i miksujemy krótko, tylko do połączenia składników. Masę przelewamy na spód z ciastek, formę wstawiamy do większej wypełnionej wodą i pieczemy w kąpieli wodnej w 160-170 stopniach około 50 minut
pianka:
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.
Galaretkę rozrabiamy w 1 szklance gorącej wody, a następnie studzimy. Połowę tężejącej galaretki mieszamy delikatnie z ubitą śmietaną, przekładamy na ostudzony sernik. Całość wstawiamy do lodówki przynajmniej na godzinę.
Komentarze