Sernik cytrynowy na kakaowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. CIASTO : Z mąki , masła , cukru zrobić kruszonkę , dodać kakao , proszek do pieczenia , mleko i zagnieść kruche ciasto , jeśli składniki nie chcą się połączyć dodać mleka . Ciasto zamrozić . MASA SEROWA: Ser zmielić ( ja zmiksowałam blenderem ) dodać cukier , wanilię , żółtka , stopione i wystudzone masło , aromat cytrynowy , mąkę kartoflaną . Cytrynę wyszorować , sparzyć , delikatnie zetrzeć skórkę i dodać do sera , zmiksować ( jeśli ser jest mało słodki można dosłodzić ) Z białek ubić pianę delikatnie połączyć z masą serową . Przygotować formę o wymiarach 38-22cm. Zetrzeć zamrożone ciasto na tarce jarzynowej , na ciasto wylać masę serową . Piec około 1,5 godziny w temp 175-180 *C
Komentarze