Sernik cytrynowy na spodzie piernikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spód: ciasteczka kruszymy, zalewamy 100g roztopionego masła, mieszamy i wylepiamy powstałą masą tortownicę.Wkładamy do lodówki. Masa serowa: Ser mielimy ALE UWAGA!!!!! nie zbyt dokładnie (nie chcemy otrzymać konsystencji sera w wiaderkach) lepiej żeby miał grudki. Masło ucieramy z cukrem na puch, następnie dodajemy po jednym żółtku i ciągle ucierając dodajemy przemielony ser i mąkę ziemniaczaną. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy porcjami do masy serowej ,delikatnie mieszając do połączenia składników. Masę wykładamy na spód ciasteczkowy. Czas ok 60-70 min temp. 160-170st sernik wkładamy do zimnego piekarnika !!!!! Pieczemy cały czas przykryty papierom do pieczenia
Komentarze