Sernik bez pieczenia z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

Bardzo delikatny i pyszny serniczek.Zamiast brzoskwiń możemy wykorzystać latem owoce sezonowe .

Składniki:


  • margaryna 1 kostka
    ser twarogowy w wiaderku 1 kg
    jajka 4 szt
    cukier 250 gr
    żelatyna 5 łyżeczek kopiastych
    woda przegotowana 0,5 szkl
    brzoskwinie w puszce 1 szt
    galaretka brzoskwiniowa 2 szt
    woda 750 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik bez pieczenia z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie odsączyć na sitku z nadmiaru syropu.4 połówki pokroić w plasterki a resztę w kostkę.Galaretki wsypać do gorącej wody i wymieszać.Wylać do formy i do ciepłej galaretki dodać pokrojone w plasterki brzoskwinie.Odłożyć w zimne miejsce żeby galaretka stężała. Jajka sparzyć wrzątkiem. Do jajek dodać cukier i miksować tak długo aż cukier się rozpuści.W misce utrzeć margarynę do białości, dodawać po łyżce masy jajecznej cały czas ucierając. Ser przełożyć do miski rozmieszać i do sera dodajemy po łyżce masy z jajek i margaryny, dokładnie mieszamy. Żelatynę namoczyć ,lekko podgrzać i wlewać małym strumieniem do masy serowej cały czas mieszając.Połowę masy wylać na galaretkę ułożyć w okręgu pokrojone brzoskwinie w kostkę i zalać resztą masy serowej.Odłożyć w zimne miejsce do zastygnięcia na około 3-4 godziny.Przed wyjęciem sernika formę zanurzyć na 5 sekund w ciepłej wodzie i wyjąć na talerz lub paterę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować