Sernik gotowany przekładany kruchymi miodowymi plackami

4.5 (142 ocen)

  • 50 min

Najlepszy po dwóch dniach, tylko wtedy już nie wiele zostaje. Jest bardzo szybki do zrobienia!

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:
    4 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru pudru
    2 jajka
    4 łyżki płynnego miodu
    300 g margaryny palma
    2 łyżeczki sody

    Masa Serowa:
    1 kg sera (mielonego)
    200 g margaryny
    3 jajka
    cukier waniliowy
    1/2 szklanki cukru pudru
    2 budynie waniliowe w proszku
    2 łyżki maki ziemniaczanej

    Oraz:
    opakowanie polewy czekoladowe
    2 łyżki pokruszonych herbatników
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Serniki Desery Herbaty Placki

Sernik gotowany przekładany kruchymi miodowymi plackami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagniatamy. Dzielimy na 3 jednakowe części. Pieczemy 3 placki po kolei po ok. 12 minut w 200 stopniach. Odstawiamy do ostygnięcia.

    Masa Serowa: W dużym garnku roztapiamy margarynę, dodajemy ser i mieszamy, następnie dodajemy jajka oraz cukry. Kiedy zacznie bulgotać dodajemy mąkę z budyniami i mieszamy energicznie do uzyskania jednolitej masy. Ciepłym serem przekładamy kruche placki. Dekorujemy polewą i pokruszonymi herbatnikami. Schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować