Sernik gotowany z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg mielimy dwukrotnie na najmniejszych oczkach.
Do garnka o grubym dnie wbijamy dwa jajka, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy i ucieramy na biały kogiel mogiel. Dodajemy zmielony twaróg, masło oraz budynie rozpuszczone w 100 ml mleka.
Nieustannie miksując na najwolniejszych obrotach podgrzewamy masę sernikową aż się zagotuje i zgęstnieje.
W 1,5 szklanki wrzątku rozpuszczamy galaretki i odstawiamy do ostygnięcia.
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami, przelewamy masę serową i zabieramy się za owoce.
Wiśnie oraz czereśnie drylujemy, truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na połówki. Wszystkie owoce wykładamy na wierzch sernika i lekko dociskamy.
Na wierzch wylewamy przestudzoną galaretkę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na całą noc do lodówki.
Komentarze