Sernik dyniowo-pomarańczowy z czekoladą i migdałami

0 (0 ocen)

Nie mogę napisać nic innego jak to, że uwielbiam ten sernik. Pachnący, aromatyczny i kremowy. Warto wypróbować przepis, polecam :)

Składniki:


  • 180 g kakaowych ciastek
    30 g roztopionego masła
    6 łyżek soku pomarańczowego

    3 łyżki czekoladowych kropelek
    3 łyżki płatków migdałów
    50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej

    masa:

    330 g twarogu na sernik
    150 g puree z dyni
    0,5 szklanki cukru
    2 jajka
    kopiasta łyżka mąki

Sernik dyniowo-pomarańczowy z czekoladą i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na spód mieszamy.

    Powstałym ciastem wykładamy formę.

    Zapiekamy przez 10 minut w 190 stopniach i odstawiamy do przestudzenia.
  • 2. Na wystudzony spód wysypujemy czekoladowe kropelki, migdały oraz kandyzowaną skórkę pomarańczową.
  • 3. Twaróg miksujemy z puree z dyni, z cukrem i mąką.

    Następnie dodajemy jajka i miksujemy do połączenia składników.

    Masę wylewamy na spód z dodatkami.

    Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach.

    Sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy