Sernik kokosowo- budyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-
Zmiksować jajka z masłem i cukrem. Przesiać mąkę z proszkiem i zagnieść. Odłożyć 1/3 na posypkę.Resztę wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia 34x38.Maczać palce w mące i ciasto wyklepać.
2.Podpiec 10-15 min.w 175*
3.masa serowa-
Ugotować budyń na mleku. Posypać łyżką cukru i ostudzić. Żółtka zmiksować z cukrem. Dołożyć ser i zmiksować. Dodawać po trochu budyniu i miksować. Na koniec dolać olej ,dodać kokos i pokrojone brzoskwinie albo banany, wymieszać.(lepiej owoce rozsypać na masie serowej). Wyłożyć na podpieczony placek.
4.beza-
Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Przesiać do tego budyń, dosypać kokos, i lekko wymieszać. Wyłożyć na ser.
5.Poskubać resztę zostawionego ciasta, na kruszonkę.
6.Piec ok.50-60 min.w 175*. Po przestygnięciu, oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze