SERNIK KOKOSOWO- BUDYNIOWY

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Sernik z gotowanym budyniem z kokosem. Sernik w kruchym cieście z bezą z kokosem.Jest to bardzo stary przepis i nasz ulubiony sernik.

  • 2 godz.

Składniki:

  • ciasto:
    -450 g. mąki
    -225 g. masła
    -225 g. cukru
    -3 jajka
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia

    masa serowa:
    -1 kg.twarogu śmietankowego
    -4 żółtka
    -150 g. cukru
    -100 g. kokosu
    - 1/2 szklanki oleju
    -1/2 l. mleka
    -1 budyń śmietankowy na 3/4 l.

    -puszka brzoskwiń albo inne owoce,np.banany

    beza:
    -4 białka
    -100 g. cukru
    -1 budyń waniliowy
    -100 g.kokosu

    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik kokosowo- budyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. ciasto-
    Zmiksować jajka z masłem i cukrem. Przesiać mąkę z proszkiem i zagnieść. Odłożyć 1/3 na posypkę.Resztę wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia 34x38.Maczać palce w mące i ciasto wyklepać.
  • ciasto podpieczone 2. Podpiec 10-15 min.w 175*
  • ser 3. masa serowa-
    Ugotować budyń na mleku. Posypać łyżką cukru i ostudzić. Żółtka zmiksować z cukrem. Dołożyć ser i zmiksować. Dodawać po trochu budyniu i miksować. Na koniec dolać olej ,dodać kokos i pokrojone brzoskwinie albo banany, wymieszać.(lepiej owoce rozsypać na masie serowej). Wyłożyć na podpieczony placek.
  • beza 4. beza-
    Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Przesiać do tego budyń, dosypać kokos, i lekko wymieszać. Wyłożyć na ser.
  • kruszonka 5. Poskubać resztę zostawionego ciasta, na kruszonkę.
  • po upieczeniu 6. Piec ok.50-60 min.w 175*. Po przestygnięciu, oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować