Przepyszny sernik królewski, który u mnie gości od pokoleń. Jest bardzo kakaowy, wilgotny i nie można się oprzeć, by sięgnąć po kolejny kawałek, po prostu jest idealny :). Zapraszam do wypróbowania przepisu i życzę smacznego.
Sernik kakaowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na ciasto kakaowe:
Wszystko razem wymieszać i ugnieść (tak jak na makaron). Pokroić na dwie części i włożyć do lodówki, aż nieco stwardnieje.
Na masę serową:
Osobno ubić białka na pianę. Osobno utrzeć żółtka, cukier puder i margarynę, następnie dodać ser i resztę składników. Na koniec dodać pianę z białek i wymieszać.
1 część kakaowego ciasta z lodówki zetrzeć na tarce, położyć masę serową i przykryć drugą częścią startego ciasta kakaowego. Piec 55 min w temperaturze 180 stopni (w piekarniku z termoobiegiem).
Komentarze