Sernik inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Składniki: ( wszystkie składniki razy 2 szt. )
6 jaj
1 szklanka cukru kryształu
1 szklanka maki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
Dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia i kakao, lekko wymieszać.
Wylać na formę do pieczenia, pieć w temp. 160-180C około 30- 40 minut.
razy 2 sztuki.
Wykonanie Masy Serowej:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser z budyniem i proszkiem do pieczenia. Białka ubić na pianą i delikatnie wymieszać z masą.
Wykonanie masy:
Masło utrzeć z cukrem, dodać orzechy i rozpuszczoną kawę. ( można dodać odrobimy spirytusu)
Wykończenie ciasta:
Biszkopt- połowa masy- sernik- połowa masy- biszkopt- polewa
Komentarze