Sernik Izaura

4.5 (164 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Przepyszny sernik izaura, a dokładnie ciemne ciasto w smaku przypominające trochę murzynka i do tego delikatna, wilgotna i bardzo puszysta masa serowa.

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • CIASTO
    1,5 szklanki mąki
    1,5 szklanki cukru
    3 łyżki kakao
    1 kostka margaryny
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    torebka wanilii (dałam 2 łyżki)
    4 jaja
    5 łyżek wody

    MASA SEROWA
    70 dag sera białego
    4 jaja
    1 szklanka cukru
    pół kostki masła
    troszkę budyniu śmietankowego w proszku (dałam 1/2 łyżeczki)
    troszkę proszku do pieczenia (dałam na czubek małej łyżeczki)
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto kakaowe Desery

Sernik izaura - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO W garnku, na małym ogniu, rozpuścić: margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy, a następnie gotować przez 5 minut. Pozostawić do wystudzenia. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wszystko delikatnie wymieszać i wlać do wyłożonej papierem blaszki.
  • Izaura 2. MASA SEROWA Zemleć ser w maszynce (najlepiej trzykrotnie - ja tak zrobiłam). Połączyć z pozostałymi składnikami, utrzeć na gładką masę i wyłożyć na ciasto. Piec 60 minut w temperaturze 180
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować