Sernik miodowo-piernikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mąkę z proszkiem i sodą przesiać na stolnicę, dodać margarynę posiekać nożem, dodać miód, przyprawę jajka, cukier oraz śmietanę. Zarobić ciasto i podzielić na 3 częśći. Rozwałkować i upiec 3 placki. Piec w temp 180 stopni 15- 20 minut.
2. Ser zmielić ( można użyć sera z wiadereczka już gotowego).
włożyć do garnka rozetrzeć z żółtkami, dodać ubite białka delikatnie wymieszać. Dać na wolny ogień i podgrzewać do zagotowania, wtedy dodać budyń rozmieszany w mleku i chwilkę gotować aż ser zgęstnieje.
3. ostudzone placki przekładać gorącym serem.
4. wierzch polać polewą
do garnuszka włożyć margarynę wsypać cukier i na wolnym ogniu ciągle mieszając dodać mleko i kakao. gdy się rozpuszczą składniki dodać czekoladę i czekać aż się zagotuje ciągle mieszając chwilkę zaczekać i polać ciasto, posypać kokosem lub kolorową posypką
Komentarze