Sernik na ciasteczkowym spodzie

4.5 (184 ocen)

  • 30 min

Przepis jest łatwy w przygotowaniu i zajmuje mało czasu.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    200 g herbatników
    75 g masła
    3 żółtka
    Masa serowa:
    500 g twarogu śmietankowego
    250 g serka mascarpone
    1 budyń śmietankowy
    2 łyzki masła
    8 łyżek cukru pudru
    3/4 szkl. mleka
    pół wyciśniętej cytryny
    Oraz:polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na ciasteczkowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuszczamy masło do ciasta, mielimy blenderem herbatniki na pył, dodajemy żółtka , masło i ugniatamy.Wykładamy formę(dużą tortownicę) papierem do pieczenia, wygniatamy na dnie ciasto.
  • 2. .Ucieramy składniki na masę serową, zaczynając od masła, cukru pudru i dodajemy resztę składników, ucieramy na gładko.Pieczemy 10min w temperaturze 180 stopni,zmniejszamy do 150 stopni, pieczymy tylko od góry od 30 minut do 40 minut.Po wystygnięciu polewamy polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować