Sernik na kakaowym spodzie z mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem i kakao.Zmiksować na niższych obrotach miksera i zagnieść. Wylepić blaszkę 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia.Można na mniejszej, będzie sernik wyższy.
2.Ułożyć odsączone mandarynki.
3.Zmiksować żółtka z miękkim masłem i połową cukru. Dodać porcjami ser i przesiać mąkę ziemniaczaną.Białka ubić ze szczyptą soli i resztą cukru.Delikatnie wkręcić w ser.Wylać na mandarynki.
4.Piec 1 godz. w 175 *. Pod koniec można przykryć papierem do pieczenia.
5.Polewę rozpuścić w/g przepisu na opakowaniu i polać zimny sernik w esy-floresy.
Komentarze