Sernik na kruchym cieście z orzechami i kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zarobić ciasto z podanych składników i wyłożyć dno i boki blachy (36x25)
2.Ser zmielić lub użyć gotowego sera mielonego następnie dodać cukier i pozostałe składniki. Wszystko razem zmiksować.
3.Białka (te od sera) ubić z cukrem następnie dodać zmielone orzechy, bułkę tartą i mąkę pszenną. Równomiernie wyłożyć na ciasto kruche.
4.Przygotowany ser wylewamy na ciasto orzechowe i pieczemy ok 50min.
5.Przygotowujemy krem - żółtka utrzeć z cukrem i mąką i zalać przegotowanym razem z cukrem waniliowym mlekiem. Razem chwilkę pogotować. Po ostudzeniu utrzeć z kostką masła. Gotowy krem wykładamy na wystudzony placek a wierzch posypujemy startą czekoladą.
Porady
Ser najlepiej przygotować przed ciastem orzechowym
Komentarze