Masa serowa :
- 1 szklanka cukru
- 6 żółtek
- 2 budynie śmietankowe
- 400 ml mleka
- 2 pudełka serków ' Emilka' ( 0% )( serki te znajdziecie np. w netto w przystępnej cenie, ostatnio dostrzegłam je też w Kauflandzie ale w nieco droższej cenie)
- 8 białek
Sernik na kruchym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na spód należy zagnieść i rozłożyć na blaszkę.
2.Następnie białka ubić w misce z odrobiną cukru(2-3łyżki); cukier , żołtka , serki wymieszać w osobnej misce następnie budynie wymieszać z mlekiem i dodać do powstałej masy na koniec dodać do niej ubite białka i delikatnie wymieszać :) Masę wylać na ciasto i piec ok 1,5h w temperaturze 170-180 stopni.
3.W międzyczasie składniki na polewę zagotować i ciepłą masę wylewać na sernik :)
Porady
Po ok.40 min gdy ser u góry zacznie sie robić brązowy przykryj go papierem śniadaniowym i piecz dalej :)
Komentarze