Sernik na kruchym spodzie ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.miękka palma / w robocie z podanych składników wyrobić ciasto kruche na drobną kruszonkę tortownica 24cm - wysmarować masłem i tartą bułką, do blaszki wsypać kruszonkę, denkiem szklanki kruszonke przygnieść do dna blaszki - trochę kruszonki zostawić na paski na cieście
2.twaróg półtłusty Strzałkowo rozdrobnić z gęsta śmietaną 18% w rozdrabniaczu
3.całe jajka, cukier, utrzeć w robocie z 5 minut na kogel-mogel
4.dodać rozdrobniony twaróg, budyń i wyrobić z 1 minutę
5.masę serową wlać do blaszki, poukładać duże śliwki połówki i na śliwkach kruszonkę zrolować na płaskie pask
6.piec w 200C około 45 minut, sernik wyjąć z blaszki jak wystygnie
Komentarze