Sernik na kremówce

4.5 (193 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Delikatny i mega wilgotny sernik na bazie śmietanki 30% rozpływa się w ustach, świetnie smakuję z filiżanką małej czarnej :)

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1/2 margaryny
    1 szklanka mąki
    2 jajka
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa serowa:
    4 jajka
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    1 kg sera
    1/2 l śmietanki kremówki 30%
    1 budyń śmietankowy
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Serniki Kremówka Desery

Sernik na kremówce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieść i wylepić dno formy 21*21 wyłożonej papierem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywna pianę z dodatkiem 1 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Kremówkę ubijamy żeby się spienił. Do miski przekładamy zmielony dwukrotnie ser, żółtka,budyń, mąkę ziemniaczana, śmietankę oraz białka. Delikatnie mieszamy. Masę serową wylewamy na ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego. Piec ok.60 minut w 160 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka ziemniaczana Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować