Sernik na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka wraz z solą ubij na sztywną pianę. Masło wraz z cukrem i żółtkami utrzyj na puszystą masę, po czym dodaj ser, obie mąki i ekstrakt waniliowy. Dokładnie połącz składniki.
Ubitą pianę z białek porcjami dodawaj do masy serowej. Na koniec dodaj wiórki kokosowe, rodzynki i skórkę pomarańczową
Blaszkę wysmaruj tłuszczem i wyłóż ja herbatnikami. Na herbatniki wyłóż masę serową, wyrównaj wierzch. Piecz w 180 C. przez ok. 50 minut. Sernik odstaw aby przestygł.
2.Przygotuj polewę.
Śmietankę wlej do rondelka. Dodaj pokruszoną czekoladę i rozpuść na małym ogniu. Odstaw na bok. Gdy polewa zacznie gęstnieć polej nią ciasto.
Komentarze