Sernik na murzynku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka włożyć margarynę,cukier,kakao,mleko-rozpuścić i odstawić do wystudzeniu.Dodać do płynnej masy mąkę,proszek,żółtka,kokos-wymieszać.
Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z kakaową masą.
Dno tortownicy 26 cm wyłożyć pergaminem i wylać masę,piec 20 minut w 180 stopniach.
Do miksera dajemy całe jajka razem z cukrem,miksujemy chwilę.Następnie dodajemy ser i miksujemy.Po chwili dodajemy sok z cytryny a na sam koniec wlewamy kremówkę-miksujemy.
Po 20 minutach wyciągamy ciasto i rzucamy nim na ziemię 2 razy z wysokości ok 50 cm.Następnie wlewamy szybko masę serowa i wkładamy na kolejne 35 minut do piekarnika.
Gdy ciasto wstydzi się podgrzewany kremówkę i wkładamy połamane na kawałki czekoladę-mieszamy i gdy osiągnie kremową konsystencję wylewamy na ciasto.
Komentarze