Sernik na piernikach

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Sernik na zimno z aromatycznym, korzennym spodem to moje kulinarneodkrycie. Po prostu wyśmienity w smaku.

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g półtłustego twarogu
    3 białka
    opakowanie bitej śmietany w proszku
    3/4 szklanki mleka
    4-5 łyżeczek żelatyny
    Cukier waniliowy
    Cukier puder
    Mała Paczka pierników korzennych w czekoladzie(około20 dag)
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na piernikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zblenduj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Żelatynę
    rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Białka ubij na sztywno.
    Śmietanę w proszku zmiksuj z mlekiem i dodaj wraz z białkami do masy
    twarogowej. Na koniec wlej przestudzoną żelatynę.
  • 2. Dno tortownicy o śr. 26 cm wyłóż piernikami. Wyłóż masę serową i
    wyrównaj wierzch. Schłodź w lodówce. Możesz udekorować grubo
    posiekaną gorzka czekoladą.

Porady

aby pierniki dobrze spoiły się z masą możesz je wstawić na kilka minut do rozgrzanego piekarnika, aby czekolada lekko się roztopiła i wyłożyć od razu masę serową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_12-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować