Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozpuszczamy 2 żółte galaretki w 0,5 litra wody i odkładamy do wystygnięcia.
2.Ucieramy masło a następnie dodajemy stopniowo cukier puder, żółtka i cukier wanilinowy.
3.Dodajemy ser i tężejącą żółtą galaretkę.
4.Ubijamy pianę z 4 białek z 0,5 szklanki cukru i dodajemy do masy serowej. Wlewamy do formy i wstawiamy do lodówki.
5.Rozpuszczamy 2 zielone galaretki w 0,75 l wody i czekamy aż zaczną tężeć. Na wierzchu masy serowej układamy maliny, po czym zalewamy je tężejącą zieloną galaretką.Wstawiamy do lodówki.
Porady
Możemy użyć różnych kolorów galaretek dzięki czemu sernik za każdym razem będzie wyglądał inaczej.
Komentarze