Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W małej ilości zimnej, przegotowanej wody namoczyć żelatynę, a kiedy napęcznieje, podgrzać lekko i połączyć z serkami.
Przelać do tortownicy, wstawić do lodówki.
2.Przygotować budyń czekoladowy wg przepisu na opakowaniu, zmniejszając ilość mleka o ok. 1/5.
Lekko przestudzić.
Jeszcze ciepły (ale nie gorący) wyłożyć na masę sernikową.
Na wierzchu ułożyć biszkopty - tak, aby lekko wystawały z masy.
Formę znów wstawić do lodówki.
3.Według przepisu na opakowaniu przygotować galaretkę i odstawić do lekkiego stężenia.
Owoce umyć, oczyścić z ewentualnych pestek, skórek itp. W razie potrzeby pokroić.
Owoce ułożyć na biszkoptach i zalać tężejącą galaretką.
Odstawić do całkowitego stężenia.
Komentarze