Sernik na zimno na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wyłożyć tortownicę folią aluminiową. Na dnie ułożyć biszkopty.
W 400ml gotowanej wody rozpuścić jedną galaretkę (u mnie wieloowocowa). Odstawić. Gdy galaretka zacznie tężeć dodać do niej serek danio i dobrze wymieszać. Wylać na biszkopty.
2.W 400ml gotowanej wody rozpuścić kolejną galaretkę (u mnie agrestowa). Odstawić. Gdy galaretka zacznie tężeć dodać do niej drugi serek danio i dobrze wymieszać. Wylać na poprzednią warstwę.
3.W 500ml gotowanej wody rozpuścić ostatnią galaretkę (u mnie truskawkowa). Odstawić. Na stężałą już galaretkę z serkiem ułożyć pokrojone na pół truskawki. Wylać na nie tężejącą galaretkę truskawkową.
Komentarze