Sernik na zimno na biszkoptach

4.5 (154 ocen)

Taki prosty a taki smaczny.

Składniki:

  • - 3 galaretki o różnych smakach ( -u mnie wieloowocowa, agrestowa i truskawkowa)
    - 2 serki danio waniliowe
    - małe opakowanie okrągłych biszkoptów
    - 30 dag truskawek
    - woda
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyłożyć tortownicę folią aluminiową. Na dnie ułożyć biszkopty.
    W 400ml gotowanej wody rozpuścić jedną galaretkę (u mnie wieloowocowa). Odstawić. Gdy galaretka zacznie tężeć dodać do niej serek danio i dobrze wymieszać. Wylać na biszkopty.
  • 2. W 400ml gotowanej wody rozpuścić kolejną galaretkę (u mnie agrestowa). Odstawić. Gdy galaretka zacznie tężeć dodać do niej drugi serek danio i dobrze wymieszać. Wylać na poprzednią warstwę.
  • 3. W 500ml gotowanej wody rozpuścić ostatnią galaretkę (u mnie truskawkowa). Odstawić. Na stężałą już galaretkę z serkiem ułożyć pokrojone na pół truskawki. Wylać na nie tężejącą galaretkę truskawkową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować